klasik gitarda akort nasıl yapılır

İlk gitarınızı satın alacaksınız, nelere ilgi etmeniz gerektiğini bilmiyorsunuz, gitara baktığınızda her bir tanesi sizin için aynı gözüküyor belki de sadece renkleri farklı, peki nedir bu gitarları birbirinden başka yapan.

Gitarları birbirinden başka yapan en önemli şey ağacıdır, gitar ağaçtan yapılma bir müzik aleti olduğu için sesin kalitesini direkt etkileyen şey gitarın ağacıdır.
Diğer bir öğe gitarın işçiliği ve ağacı dışındaki malzemelerdir.

Dışarıdan klasik gitarlar bütün gitarlar tıpkı dursa da gitarı elinize alıp tellerine vurduğunuzda aradaki farkı siz de farkedebilirsiniz.

Seçtiğin tansiyon aralığının, öncelikli olarak aşırmak istediğin müzik türünün genel yapısına müsait olmasına ilgi etmelisin.
Örneğin, ağırlıklı şekilde flamenko gitar çalışmaları yapıyorsan, bu müziğin umumi yapısından dolayı, parlak ve çabuk sönümlenen seslere ihtiyaç vardır. Dolayısı ile yüksek tansiyonlu teller seçmen daha iyi sonuçlar getirebilir.

Ağırlıklı şekilde romantik devre klasik gitar repertuvarı çalışıyorsan, normal veya düşük tansiyonlu telleri seçmek, istediğin neticeye yaklaşmanı destekleyecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar