robotik kodlama çalışma örnekleri

Robot Nedir?
Robot; Programlanabilir ve programı daha akabinde değiştirilebilir olan makinelere denir. Sensörler vasıtasıyla çevresinden veriler toplayabilen ve topladığı bu veriler ile kimi çıktılar verirler.

Robotik Nedir?
Robotik ise, makinelerin elektronik aksamlar yardımıyla yazılım kullanarak suni zekaya sahip olmasına, bu işlemlerin tümünü bünyesinde barındıran sektöre verdiğimiz isimdir.

Robotik Kodlama
Robotik kodlama dünyada ve memleketimizde hızla gelişmekte olan bir alan. Robotik kodlama eğitimleri hemen hemen ilkokul seviyesine kadar inmiş durumda. Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi, Endüstri 4.0 dönemine girilmesi bu gelişmelerdeki etkiyi gittikçe arttırmakta. Türkiye'de pek çokça Robotik Eğitim kursu bulunmakta. Özellikle bu eğitimlere yeni başlayan insanlar

Günümüzün rağbetli terimlerinden bir tanesi olan Robotik Kodlama özellikle genç arkadaşlarımızın çok bir ölçüde beğenisini çekmekte. Robotik kodlama esasında robot yazılımı geliştirmeyi hedefler, robotik kodlama adı daha afilli olduğundan bu söylem daha aşırı tercih edilmektedir.

Robot dendiğinde aklımıza herzaman fimlerde gördüğümüz eli yüzü ayağı olan cihazlar gelir, ancak robot teriminin kast ettiği sektör çokça ama çokça daha geniştir. Robotik kodlamanın temel hedefi, mekanik cihazlara zeka kazandırmaktır. Bu, geliştirilen robota göre çok devasa farklılıklar göstermektedir.

Günümüzde en fazla uygulanan robot modeli endüstri amaçlı otomasyonlarda yer almaktadır. Bu sistemlerde göze çarpan en kocaman unsur, robot üreticisi firmanın kendi yazılımını yazması ve bunun üzerinden size sınırlı bir kullanım alanı sunmasıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar